Realistisch tekenen

Dit is iets wat ik de afgelopen maanden ben gaan doen. Mijn concentratie zit ongeveer op een kwartier per keer. Ik probeer dan zo realistisch mogelijk te tekenen wat ik in mijn gedachten heb of iets wat ik tegenkom in de natuur en een foto van heb gemaakt.

Het is heerlijk om mee bezig te zijn en het is een goede hersentrainer, maar ik merk ook dat het een soort van therapie is geworden. Verwerking van alles wat is gebeurd afgelopen periode. Zoveel wat ik los moest laten en accepteren, maar ook mooie mensen en mogelijkheden die op mijn pad kwamen.

Mijn focus ligt zoveel mogelijk op wat nog wel lukt en wat wel goed gaat. Deze tekening was voor mij altijd fijn om mee bezig te zijn. Zoiets ontstaat tijdens het proces. Eigenlijk net als een boek. Het begon met alleen een berg en een bergbeklimmer. Voor 'Je ziet er gezond uit' was een gescande versie nodig, die heb je misschien al gezien in het boek. Hierop valt veel weg, maar de basis is gebleven. Daar gaat het om. Doen jullie dat wel eens, lekker tekenen?


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Realistisch tekenen

Blijf positief!

Realistisch tekenen

Lokaal 5

Wat is 'Je ziet er gezond uit' nou precies voor boek?

Bestellen via m'n blog